Solo-retraite

'De wind van de dageraad
vertelt je geheimen
ga niet weer slapen
je moet vragen om wat je werkelijk
nodig hebt
ga niet weer slapen'

Jalal al-din Rumi

 

Wanneer je leven teveel routine wordt, zal je ziel je onmiskenbare signalen geven.
Het is een gevoel van vervreemding, verveling en gebrek aan echte verbinding.
Verbinding met je diepere waarden, met je hogere zelf of met wie je werkelijk Bent.
Verbinding met de Wereld.

Soms is het tijd voor een retraite. Tijd voor reflectie, rust en bezinning. Bij een retraite kun je jezelf weer openstellen voor stilte, een diepere rust ervaren. Het is een gouden kans om jezelf vragen te stellen. Hoe stroomt je leven, leef je volgens je eigen waarheid, wat is je volgende stap?

Een retraite is een groot geschenk aan jezelf.

Er zijn verschillende manieren om een retraite te doen: samen met een groep of alleen met jezelf.

Ik heb langdurige ervaring met verschillende vormen van retraite: Boeddhistische retraites, solo-retraites en schrijfretraites. Van daaruit kan ik jou ondersteunen in je proces.


Een Solo-retraite organiseer je voor jezelf, op je eigen woonplek of een plek in de natuur.

Wil je deze retraite doen, dan heb ik enkele tips voor je:

   • Kies een plek waar je (liefst) drie dagen alleen kunt verblijven.
   • Zorg voor een ruimte waar het stil en rustig is.
   • Maak een dagschema waarin je schrijven, meditatie en wandelen opneemt.
   • Zorg voor een goede voorbereiding: laat je werk/bezigheden/zorgtaken achter je en neem
    een besluit over je gebruik van social media.
   • Maak duidelijke afspraken met jezelf. En wees duidelijk naar je omgeving over je retraitetijd.


Een Solo-retraite vraagt toewijding en innerlijke focus. Wanneer je support krijgt, geeft dat meer verdieping en bezieling. Klik hier voor meer informatie: Programma 

 

'' Ik kijk terug op drie dagen die zowel heel stil als heel intensief waren. Ik ben blij dat ik zo heb kunnen ervaren dat de stilte ook in mij huist, dat ik heb ervaren dat ik het goed had met mezelf en genoot van kleine dingen. Dat stemmingen, angsten, nare dromen, etc. bestaan, maar dat ik dat niet ben.
In de stilte ligt de ruimte daaromheen. Heel veel dank dat je me hebt uitgenodigd en aangemoedigd".
(Yvon, deelnemer programma)

" Na jaren van verlangen naar een retraite heb ik mij dit jaar hierop getrakteerd. Om mijn retraite geen vakantie te laten zijn, maar een tijd van bezinning en reflectie, heb ik contact gezocht met Cecilia voor de Solo-schrijfretraite.
Cecilia heeft voor mij een aantal mooie schrijfopdrachten voorbereid, die ik tijdens mijn retraite heb gebruikt. De teksten hebben mij zeker geholpen om mijn retraite handen en voeten te geven. Ook was het fijn om hierover nog van gedachten te wisselen in het voor- en natraject.
Het hele proces van bezinning en reflectie hebben mij energie gegeven om ook nieuwe paden te bewandelen. Dankjewel Cecilia, voor jouw aandacht en betrokkenheid, jouw vragen en luisterend oor". (Owen Vergeer)

 

"Eind 2018 besloot ik een 3-daagse retraite te hebben met ondersteuning van Cecilia. Ik kreeg daarnaast een map met daarin schrijfopdrachten voor mijn Solo-retraite. De schrijfoefeningen zijn fijn. Ze werpen een helder licht op wat 'Is'. Ver-diepend, aanvullend en inspirerend! Heel prettig! Ik was er erg blij mee." (Anita Tesselaar)

 

"ik vond het een fijne plek om te zijn. Cecilia geeft alle ruimte voor stilte. De stilte die zo waardevol is om je gedachten en emoties echt te '' horen'. Ik heb door de begeleiding vertrouwen gekregen dat ik mijn schrijfproject daadwerkelijk af ga ronden met een resultaat om oprecht trots op te zijn" (Lynn)

 

  

Waar je ook bent, je wandelt op heilige weg!


 

 

 

 

Cecilia Zengerink ©  Alle rechten voorbehouden. Copyright foto's © Peter Walhof.